2008-09-28

Bubba Gump

Det har duggat hela dagen och luften har varit fuktig och varm, vårat rum känns som en ångbastu och vi har inga rena kläder kvar. Men vad gör det när man kan gå ut i New York-natten i t-shirt och flippflopps, köpa sin favoritsmoothie på Starbucks runt hörnet (serverad av en gladlynt Thierrie Henry-loookalike) och sedan när slantarna inte räcker pruta till sig två stora muffins till priset av en hos den snälla indiern på Pick-a-Bagel mittemot. Vi har det oförskämt bra!

Idag har regnet inte varit riktigt lika störande, så vi gav oss ut på en stros och tittade förbi Rockerfeller Center, Ed Sullivan Theater och in i lite affärer.


Vi lyckades missa när de ringde från Letterman Studio om biljetter vi sökt: Surt!

En sen lunch åt vi på Bubba Gump som ligger precis vid Time Square. Det var verkligen en upplevelse, och om vi inte insett att vi är i USA tidigare så gjorde vi det nu! Om man kan sin filmhistoria så vet man att Bubba Gump är namnet på Forrest Gumps räkföretag. Hela stället var inspirerat av filmen, och de serverade mestadels räkor i olika former. Vi kände oss verkligen som stela svenskar när serveringspersonalen sjöng egengjorda Bubba Gump-sånger till personer som fyllde år och fick de att gladeligen "shake their booty" mitt på blanka dagen!



Vi delade på två förrätter, Shrimp Cocktail with homemade Nachos och Cajun-Shrimps with garlicbread, och avslutade med att dela på en Mamas Key Lime Pie. Portionerna var enorma och vi blev proppmätta på bara förrätter, och maten var verkligen utsökt god! Lägg därtill att stället och personalen var i en klass för sig, de var allt och lite till..



Eftersom både jag och Elias är mat-tokiga var vi tvungna att gå in på mataffärskedjan Whole Foods Market och bara titta på all underbar mat. Där finns allt, och allt är färskt och vackert upplagt. Vad skulle man inte göra för att ha en sådan mataffär till granne? Något vi lagt märke till är att New York-bor måste laga extremt lite mat själva, grönsaker och frukt är redan skalade, skivade och hopp-plockade i trevliga kombinationer, du kan plocka ihop hundratals olika fräscha färdigrätter hektovis och de kan steka/grilla valfri köttbit till dig direkt i affären. Man märker att ekologisk, hälsosam och transfettfri mat är den stora grejen, varannan diner, varannan Organic Healthfood. Vi har dock fastnat lite i det härliga onyttighetsträsket, som är verkligt svårt att ta sig ur, de kan sin feta mat och de kan den väl! Helt plötsligt är det inte lika svårt att förstå hur amerikanare blivit världens tyngsta folk.

Men, imorgon är en ny dag, kanske rycker vi upp oss då, eller inte..

/Fanny

4 kommentarer:

Dominique sa...

Beträffande skitig tvätt o stadsbild: Vill minnas alla möjliga filmscener där tvättomaten ligger vid närmsta gatuhörn. Så är det väl än idag, eller?...Bisous à vous deux, Pappa

Anonym sa...

Hi New York!
Har ni sett något av amerikanska valet? Vi som är långt bort vill ha lite inside stories. Vad tycker och tänker man i NY och hur annorlunda blir bilden när ni kommer till Texas? Hur går det för Sarah?

Looking forward!
Rune

Dominique sa...

Hittade just i dagens tidning ett webadress om ett fotogalleri i NY inriktad på musik. De har pågående utställningar. Kan vara nåt.

/http://www.morrisonhotelgallery.com

Anonym sa...

Jag tror att amerikanska portioner är min grej!