2008-10-30

Finlandsfärjan i sandhavet

Vi är i Las Vegas, världens största Finlandsfärja, fast i öknen. Vi har redan gett upp och insett att enda sättet att roa sig här i Vegas är genom att spela, äta eller bada på något hotellkomplex. Vi bor på The Stratosphere, den högsta byggnad väster om Missisippi. Hotellet är galet billigt (32$ per natt), men allt annat är dyrt (½ liter vatten kostar 2,5$). Och pengar gör man av med, oavsett om man spelar eller ej, för när det är 33 grader utanför och torr ökenluft, så kan man inte göra mycket annat än vara inne där svalkan och alla lockelser finns.

The Stratosphere

Het, Hetare, Hetaste solen!

Mittemot oss ligger ett kapell, praktiskt!

Fanny: Vi gjorde en tapper insats igår då vi gick längs hela The Strip (Las Vegas Blvd) och tittade på det ena tokiga hotellkomplexet efter det andra. Hettan här i öknen är obeskrivligt jobbig, och vi båda har fått "öken-flunsan".

Nästan som "hemma" i New York

De är tokiga..

..Och ännu lite tokigare!

Elias: Ja, det är verkligen förkylningssymptom. Halsen blir torr och svider och näsan med. Dessutom dricker vi för lite vatten pga de dyra priserna. Då blir man väl lite uttorkad också..
Fanny: Jag har för första gången i livet haft näsblod!
Elias: Men jag känner mig faktist bättre efter simturen idag.
Fanny: Kanske för att du fick lite svalka. Jag är ingen "ligga på hotelltaket, steka och plaska"-person, men när man hör om snö och mörker i Sverige så känner man sig ganska lyxig trots allt.

Lite pool-lek den 30 oktober skadar aldrig

Elias: Skönt att vädret är betydligt svalare idag (27 grader). Ikväll ska vi se Las Vegas by night med Ola och Heather, det har vi inte orkat tidigare.
Fanny: Jag ser fram emot Vulkan-fontänen vid Bellagio och slippa vårat rökiga Casino. Fast Roxy's igår var kul, en 50-tals diner med sjungande personal och god mat.
Elias: Jag blev imponerad av att de sjöng så bra som de gjorde, och att det var billigt (i Las Vegas mått mätt). Vi har pratat om att gå på en show, musikal, stand up eller magi, men de har alla varit lite väl dyra.
Fanny: .. eller bara massa tuttar och insmorda tvättbrädor.

Fanny: Vi har iallafall varit Las Vegas trogna och spelat liiite enarmad bandit och ätit gigantiska frukostbufféer: bagels, muffins, donuts, kakor, croissanter, scones, pannkakor och våfflor med sirap, fattiga riddare, bullar, korvar, bacon, skinka, olika former av omelett, yoghurt med strössel/choklad/M&M:s, gröt, juicer, läsk, frukost-burritos, söta vårrullar.. behöver jag fortsätta? Vart är mitt grova bröd och mina tomatskivor?
Elias: Eller smörgåskrasse och avocado?
Fanny: Ja, vad skulle jag inte göra för en sådan macka? Dessa bufféer är farliga, kände mig som någon ur "Du är vad du äter" när jag satt där och tryckte i mig min donut med choklad och vaniljkräm!
Elias: Att man kan ha så många valmöjligheter utan att kunna äta en nyttig frukost.
Fanny: Men erkänn, vi gillar det samtidigt, iallafall när man vet att imorgon är sista gången. Som julbord ungefär, en gång om året är det gott, flera gånger så blir det för mycket.
Elias: Är det bara jag som är sugen på semlor?
Fanny: Va?

Fanny kör Rally-spel på Arcadhall

Imorgon är det Halloween vilket amerikanarna i princip har förberett sig för sedan vi kom till USA i mitten av september. Heather ska klä ut sig till Sarah Palin och Las Vegas håller i stora kostymtävlingar med priser på upp till 100 000$. Hade varit kul att uppleva, men Las Vegas är allt för dyrt för oss på helgen, så vi kommer spendera dagen med 8 timmar på Greyhoundbussen till San Diego. Om folk inte var tokiga nog på bussarna, det lär bli en ännu intressantare samling imorgon!

2 kommentarer:

Rune sa...

Hej, Första stället jag inte har den minsta lust att åka till. Austin, New York osv lockar men INTE Las Vegas. /Rune

Anonym sa...

Lite surrealistiskt att se Eiffeltorner och andra byggnader som egentligen hör hemma någon annanstan..men kul! Hoppas Fannys näsa är bättre!

Kram sis