2008-11-11

Backe upp och backe ner

Vi bor på gränsen till Chinatown, ett perfekt läge har vi upptäckt. Gångavstånd till gudomliga 50 cents-Dim Sum och mysiga beatnik/italienska kvarteren med många restauranger och caféer. Chinatownen här i San Francisco är den bästa och känns som den mest autentiska av de vi besökt (New Yorks var skitigare och rörigare, Washingtons för liten för att skapa riktigt "kinesisk stämning").

North Beach är namnet för de italienska kvarteren och även där beatnik-kulturen föddes. Ett område vi verkligen blev förtjusta i! Vi tittade på en massa snygga väggmålningar, var inne i en fantastisk bokhandel (som en god vän till Jack Kerouac startade upp) och drack cappuccino och åt italiensk dessert på Steps of Rome Caffe. Underbart att få sitta och "fika" för första gången sedan Savannah, även om det är något som är ruskigt dyrt här i USA. Våra brittiska vänner från LA blev helt fascinerade av våran fika-tradition med sju sorters kakor och att vi firar både Kanelbullens- och Semlans dag. Vi blev ombedda att skicka recept på bullarna som de tycket var extra spännande!

Det där med att man kommer hem från USA med "junk in the trunk" är helt sant! Plötsligt var valkarna bara där (vi lovar, vi har bara ätit på McDonalds en gång!). Vi har idag startat mission - "Låt kilona rasa", och bestigit stadskärnans två högsta kullar (Nob Hill och Telegraph Hill). Vi visste att San Francicso var backigt, men inte att det skulle vara brantare än Grand Canyons stigar! Nu ska vi äta havregrynsgröt (som tillsammans med nudlar och burkravioli utgör våran fattigmanskost de dagar vi måste ta igen förlusterna efter våra mer kostsamma matupplevelser).

Ikonisk vy: Spårvagn i brant backe

På toppen av Nob Hill bor eliten, och en Notre Dame-kopia

Telegraph Hill

Colombus blickar ut över fanan, bukten och Alcatraz

Bush Street (Obama Street inom kort?) vid Chinatown Gate

Grant Ave i North Beach

Jackson Street i North Bech

Colombus Ave, Vesuvio - klassisk bar där beatnikförfattarna brukade hänga

Även denna från Vesuvios vägg

Colombus Ave var fullt av mysiga caféer

Elias smuttar på sin cappuccino och smaskade på sina profiterol

Kväll över Transamerican Pyramid

Inga kommentarer: