2008-11-10

Little Britain in LA

Los Angeles var för stort för att orka utforska. Speciellt då lokaltrafiken var så dåligt utbyggd. Det positiva är att det känns som om vi bodde i den delen av staden som var finast och trevligast. Vi orkade oss inte iväg längre än på promenader i Santa Monica, hittade en bra vintage-affär: Crossroads Trading Co. och ett fantastiskt konstgalleri med vintage-posters: Jason Vass Gallery. Ack så dyrt på det sistnämnda! En av kvällarna var vi på en pinsamt usel Stand up-show tillsammans med fyra av våra rumskamrater. Extra jobbigt var det när den sämsta av komikerna visade sig vara en femte rumskamrat till oss!

Även om stranden, plaskandet i vattenbrynet och vackra solnedgångar vanligtvis är en bristvara i November så kände vi oss mätta på LA. Tur då att vi hade så trevliga rumskamrater. Två par, båda från England, som vi spendera mycket tid att prata med, då de också tyckte att LA var ganska trist.

Nu är vi i San Francisco, och vi ser fram emot att vakna upp till en ny stad, den allra sista innan hemresan. Vår sista Greyhound-färd blev också den bästa med mysig busschaufför, helt vanliga människor och allt gick enligt tidtabellen för första gången! Färden var en av de vackrare, då ökenlandskapen var färre. Under resans gång såg vi: Bomullsodlingar, mandarinodlingar, apelsinodlingar, vinodlingar, enorma rancher med tusentals kor, konstgjorda dammar och diken för bevattning, oljepumpar med pipelines, vindkraftverk och så den klassiska western-rekvisitan tumbleweed (Salsola/sodaörter, den lilla busken som rullar med vinden)

Arizona Ice Tea, goda kaliforniska jordgubbar, quiche och spenat/ajvar-tårta

Sexårsdagen spenderades på stranden med picnic, sedan lite dålig stand-up
innan avslutningen på favoriten Buddha's Belly och dessert på ett crêperie.


Dagens busstur mellan LA och San Fran. Fanny uppenbart upprymd över den trivsamma färden.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fina picknick-bilder, ser underbart ut!

Kicki sa...

Grattis på 6-årsdagen! Kram Kicki

Anonym sa...

Härligt med Elias närvaro i bussbilden också, mr Shadowman :) Snart kommer ni heeeem!