2008-11-14

San Francisco, Mon Amour!

Snart är det Sverige som gäller, något som känns ytterst overkligt, vi är ju mitt i att njuta av San Francisco, denna stad som har allt man kan önska sig! Idag har det varit värmerekord och klarblå himmel, så vi har hyrt cyklar och kunnat se Golden Gate - bron på riktigt för första gången.

Cyklande turist, del 2

Pelikan-gäng flyger över Golden Gate - bron

Elias passar på att se somrig ut

Någonstans där ute är Japan!

Fågel äter krabba

Palace of fine Art

Längs de dubbla vattenbrynen

Igår spenderade vi dagen i stadens västra del - Haight Ashbury, där hippierörelsen hade sitt starkaste fäste. Idag är det en stadsdel med gator fulla av grymma secondhand-butiker (vi slutade till slut att gå in i de då vi hela tiden kom ut med något, bara på Haight Street måste det funnits fler än i hela Stockholm), väggmålningar, uteliggare som har skyltar om att de vill ha "weed not money" och "moderna hippies" dvs skitiga, vita unga män med trasiga kläder, ofta en lika smutsig hund, som hängde vid Golden Gate Parks östra ingång och sålde/rökte diverse saker. Vi har aldrig blivit erbjuda så många olagligheter på så kort tid som här. Parken är oändligt stor och man går lätt vilse, men både den och Haight Ashbury är en oumbärlig del av det kontrastrika San Francisco.

Haight Street

Visst, segregation är inte bra, men San Francisco frambringar det positiva av det. Chinatown är är verkligen kinesiskt fullt ut, likaså Beatnik/Italienska kvartetern i North Beach. Områden som Haight Ashbury, Russian Hills och Castro är alla livliga och roliga med sin egen särpräglade kultur (Hippies, Posh-Alternativt och Gay) som alla är pusselbitar i helheten San Francisco. Kanske har det kulliga landskapet gjort sitt vad gäller isolering av de olika kulturerna och folkgrupperna (precis som Kaukasus-området har över 40 olika språk) :) Om det inte vore för backarna (och det lynniga vädret), skulle detta nog kunna vara den perfekta staden och vi skulle kunna bo här för alltid!

Hemma i vårat kvarter igen

1 kommentar:

Anonym sa...

Låter alldeles underbart! Men ni får inte stanna, vi skulle sakna er för mycket ;).