2008-11-05

Vi var där, del 2

Utanför tutar bilarna, människor skriker, sjunger och skanderar "Yes we can!". Historia skrivs mitt framför ögonen på oss. Barrack Obama vann, och även om vårat intryck hela tiden har varit att han är den klara favoriten bland folket, har vi inte riktigt vågat hoppas. USA har fått en ny chans!


San Diego har under dagen varit ödesmättat lugn och stilla, få människor ute (trots att valdagen är en röd dag) och de annars knökfulla restaurangerna längs vår gata har gapat tomma. Och när vi nu tog en stros i San Diego-natten och möttes av stora leenden och high fives, kände vi oss lyckligt lottade att få uppleva denna historiska dag, här i landet den skrivs. Imorgon vaknar vi som vanligt upp på våra svettiga plastmadrasser, i våra tvåvåningssängar , i våran illaluktande dorm, men till en ny gryning för ett land som desperat behöver den förändring som Obama utlovat!

Godnatt Mr Bush, Godmorgon President Obama!

3 kommentarer:

Kicki sa...

Tack och lov att Bush-eran är över. Förhoppningsvis kan Obama göra USA till ett rättvisare land att leva i.

Anonym sa...

Det är svårt att ta in egentligen. Jag trodde att det skulle många år innan en svart eller en kvinna skulle äntra Vita Huset. Hoppas bara att han inte gör oss besvikna.

Dominique sa...

Han är framförallt amerikan, så...återstår att se. Men förhoppningsfullt är det i allafall.