2008-11-04

Balboa Park & San Diego Zoo

Idag har vi spenderat hela dagen i enorma Balboa Park, som ligger i den nord-östra delen av San Diego. Där finns en stor samling museum, trädgårdar, historiska byggnader, skulpturer och San Diego Zoo. Det var zoot som slukade nästan all vår tid, trots att vi var där i nästan fem timmar, kändes det knappt om tid. Vårat förslag till dig som tänker åka dit (för det borde du!) är att komma vid öppning och gå när de stänger. Det finns så många djur att titta på, med över 4 000 djur och 800 olika arter, och naturtrogna habitat.

Kaktuspark i Balboa Park

Att träffa massa söta och intressanta djur gör verkligen ens dag. Och lyckligtvis känns det som om alla djur har det bra på San Diego Zoo! Det var mer än värt entréavgiften, och är man inte lika fascinerad av djur som vi, så finns det även mycket växter att titta på och vackra promenadstråk. Vi åkte även linbana högt över zoot och åt pannkakor och jordgubbssylt i klassisk svensk matsäcks-anda!

Vårat nya favoritdjur, Dik Dik

Pandorna hade fått en unge, detta är den stolta fadern

Världens farligaste djur: Flodhästen

Tigern sov

Tapiren slickade rumpa


Kvinnan som kunde tala med apor

I San Diego äter isbjörnar morot


Vuxen gasell vs. Giraff-unge

Fler giraffer

Kvällen avslutades med sushi på Sushi Bar Nippon (hett tips: philadelphia-rolls dvs sushirullar med lax, avocado och philadelphiaost) och frozen yoghurt på Yogotango. Något vi skulle vilja ta hem till Sverige är dessert-butiker, mycket trevligare och bättre kvalitet på efterrätten än på vanliga restauranger.

4 kommentarer:

Kicki sa...

Hej på er!
Det här lät trevligt och något som nog passade er mycket bättre än spelhålorna i Las Vegas. Hoppas att du snart blir av med "önkenflunsan" Elias. Det låter sunt att ni tar det lite lugnt och sover ut på mornarna och stannar till en extra dag där det är trivsamt. Vi pratade för några dagar sen om att ni nog nu borde börja bli lite mätta på nya intryck med så många fantastiska upplevelser i bagaget. Ni kommer att ha stor glädje av er reseblogg, som en dokumnentation av resan när ni kommmer hem. Ska bli kul att höra rapporter från valvakan från er som är på plats. Hoppas nu bara att Obama vinner.
Ha det gott! Kram Kicki

Anonym sa...

Hej!

San Diego är en fin stad och den där flodhästen är ännu finare. Oj för två veckor kvar. Då överlever ni nog ändå :P
// Tensta

Anonym sa...

"Tapiren slickade rumpa"
Den bilden gjorde min dag ;)

Låt oss hoppas att amerikanarna är redo för en svart man i Vita huset!

Anonym sa...

Giraffen var sötast! Den som var fasligt lik Fanny. Men den rumpslickande tapiren var bra söt den med :)