2008-11-03

Dag 47: Dagen D.

Det börjar krypa sig inpå nu. Idag är det exakt två veckor kvar av vårat äventyr här i staterna, och imorgon är det dagen alla pratat om och väntat på sedan vi anlände till USA: Electionday! Vi känner oss lite småspända inför utgången, hur känner inte då amerikanarna inför denna historiska dag? Obama tycks utåt sett ha absolut mest stöd i de städer vi besökt och i media är han den klara favoriten, men McCain tycks ha knappat in mycket på slutet och vi vågar inte hoppas på något.

Vi ska stanna ytterligare en dag i San Diego för att slippa vara på resande fot under valdagen (och för att San Diego är en trevlig stad). Hostelet ska troligen ha någon slags valvaka, annars får vi ge oss ut och leta upp någon att våldgästa. Valet till ära gick vi häromdagen på bio och såg Oliver Stones W., en satirisk film om Geroge W. Bushs liv och tid vid presidentposten.

San Diego då. Vi bor i centralaste San Diego med det fina namnet Gaslamp District. Vi anlände på självaste Halloweenkvällen, vilket gjorde det näst intill omöjligt för oss att komma fram längs gatan till vårat hostel. Det svämmade över av utklädda människor. Som en gigantisk, galen karneval, där man kände sig väldigt tråkig och utför när man bara hade sina vanliga, sunkiga backpackerskläder. Tråkigt dock att alla tjejer uteslutande hade playboy-stuket på sina dräkter, medan killarnas var mer varierande och fantasifulla.

Det finns otroligt mycket att se här i San Diego, men som de flesta andra större städer i Kalifornien, är det en väldigt utspridd stad och kollektivtrafiken relativt dyr. Lördagen spenderade vi vid Ocean Beach (tidigare bilder) ca 1,5 mil från centrala San Diego och eftermiddagen i Old Town National Park, stadens gamla centrum, ca 7 km från det nuvarande. Old Town är fullt med bevarade gamla hus, söta små butiker och utomhusscener (minneskortet satt inte i kameran vid besöket). Igår var Elias för sjuk för att orka något alls, "öken-flunsan" som inte riktigt vill släppa taget, och vi stannade inne hela dagen.

Vi båda börjar känna oss ganska möra, psyket orkar inte riktigt ta in de ständigt nya upplevelserna, mötena och städerna på samma sätt som tidigare, och vi orkar definitivt inte ställa någon klocka om morgnarna för att effektivisera tiden. Börjar redan drömma mardrömmar om mörka, kalla vintermorgnar i Sverige!

/Fanny

Inga kommentarer: